18-21 maj: Välkommen till Konstrundan 2023

Torsdagen den 18 maj till och med söndagen den 21 maj kl 11 – 17 är Ateljé Gebbe öppet för besök. Konstrundan 2023 startar nu! Alltid Kristi himmelsfärdshelg och för drygt tjugonde året.

För dig som inte varit hos oss tidigare kan jag berätta att Ateljé Gebbe och konstnären Gebbe Björkman finns centralt vid Ödeshög torg, i backen upp mot kyrkan. Du kan knappast missa det, särskilt inte under Konstrundan då skyltar och flaggor finns överallt.

Ateljén är stor och ljus med galleridel och verkstad. Under Konstrundan är du välkommen att titta in i alla skrymslen och vrår.

Vi tar emot er med glädje och värme och hoppas att ni får en rofylld och upplevelserik stund tillsammans med mig, konstnären Gebbe, hustru Ulla och någon av våra tre döttrar Hanna, Emma, Karin och kanske några barnbarn på köpet. Vi är alla glada att få hjälpa dig tillrätta och svara på dina frågor. 

Du kommer att finna många ny verk. I år har jag satsat extra mycket på oljemåleriet och kan presentera målningar också i stora format. Akvarellerna har fått stå tillbaka lite detta år, mest beroende på en prioritering, då jag har genomgått två stora operationer under 2022-2023 och alltså inte hunnit med allt som jag önskat.

Än en gång vill vi nu hälsa er varmt välkomna också till Ateljé Gebbe, Nr 2, på Konstrundan under 2023.

För mer information finns här länken till Omkulturs hemsida där du kan ta del av hela vårt arrangemang.

Ny folder

Nu finns en ny folder, lagom till Konstrundan, genom ett snabbt samarbete med Ödeshögs eget tryckföretag ”By Wind”.

Under nymånen

Jag känner starkt
en av Gåtans många sidovägar
 i det privilegium det är,
att få vandra i ett
vinrigt Tåkernlandskap  
under nymånens bleka skära.
En av många möjligheter
som jag tillägnar
vår store naturlyriker 
Harry Martinsson.

En tjuvkik inför Konstrundan

Det är dagen före den 20e Konstrundan – Konst runt Omberg – drar igång och jag bjuder på en liten digital tjuvkik in i ateljén. Imorgon slår vi upp dörrarna kl 11.00 och då är du varmt välkommen in för ett ”analogt” besök!

Öppettider under helgen: torsdag till söndag kl 11:00 – 17:00

Välkomna till Konstrunda 26 – 29 maj

I år ett uppskjutet 20-årsjubileum!

Under Kristi himmelsfärdshelgen 2022, torsdag till söndag, öppnar jag liksom alla övriga i föreningen OMkultur våra ateljéer kl 11 – 17 varje dag. Det är vår årliga KONSTRUNDA, den 20:e i ordning.

Jag/vi hoppas på många besökare. Det brukar sammanlagt röra sig om flera tusen och i år blir säkert inget undantag. Boka in detta, jag tror inte du vill missa.

OMkulturs hemsida finner du all nödvändig information.

Ombergsbygden öster om Vättern med Omberg, Tåkern, slätten, skogen och ljuset har alltid utövat en stark dragningskraft på människor. Här arbetar även idag påfallande många kulturarbetare som alla vill visa dig sina verk och berätta om sin verksamhet. 

Vi utlovar alla besökare rika upplevelser och sköna intryck. Planera redan nu din resa i ett underbart landskap just när det är som allra vackrast. Ta gärna tillfället i akt att stanna några dagar. De flesta av bygdens näringsställen såsom vandrarhem, hotell och restauranger samarbetar dessutom med oss.

Årets folder för nedladdning hittar du här.

Välkommen, vi ses!

Oljemåleri i ateljén

Konstrundan närmar sig med stormsteg – som alltid. Och jag arbetar hårt med ett gäng återanvända dukar, målar olja av bara tusan, för att ha åtminstone något nytt till vernissagen den 26 maj.

I olika stadier står mina verk uppradade lite här och där. Så sitter jag där framför dem och funderar om fortsättningen; gillar läget och fortsätter eller förkastar och börjar om i en ständigt fortgående process.

Men vad det här ska bli är nog svårt att gissa. Jag har emellertid en idé.

Lungörten blommar

Nu och någon vecka framåt är den vackraste tiden på Omberg, tycker jag. Blåsipporna står kvar men döljs efterhand alltmer av vitsippsmattan. Här och där lyser lungörten bland uppstickande tandrot och skogsbingel, en vacker doldis i sammanhanget. Och snart slår bokarna ut! Bättre än så blir aldrig våren.

Tåkern idag

Årets första lövsångare i knoppande hägg, flytande stamknölar av växten sprängört, samt kanoten full av vasskärrlöpare blev resultatet av dagens besök vid Tåkern.