Årstiders möte i ateljén

Ute faller snön tung och tät medan jag sitter vid min pulpet och målar akvareller. Som alltid utgår jag från mitt gedigna underlag inför uppdrag. Allt jag behöver finns redan i överflöd i form av skisser, direkta studier, foton och drömda idéer. Jag sovrar och provar, komponerar och förändrar.

På så sätt kommer jag att arbeta fram ett antal olika motiv, anlagda med rått manér i stående format, storlek 37 x 53 cm, på Arches 600 grams grovt grängade akvarellpapper, där årstider blir den minsta gemensamma nämnaren. 

Årstiders möte i Ateljé Gebbe 11 april 2021.


Mitt mål är att ha upp emot tio färdiga konstverk till juni månads mitt, där uppdraget redan är bokat – En sommarutställning i Sankt Lars kyrka i Linköping.

Mellan nu och då kommer vår konstrunda 2021 också gå av stapeln på något sätt och i ännu delvis obestämd form och storlek på grund av pandemin. 

Härmed kan jag komma att få problem med logistik och produktion. Kanske får jag dubblera de här påbörjade verken och hålla i avhämtning vid eventuell försäljning under maj månad. Men detta är ju förstås än bara en hypotetisk och säkert för allmänheten ointressant fråga, så den glömmer vi.

Nu skapar jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *